top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • LinkedIn
O-Berco-Vazio Thomas Olde Heuvelt.png

Thomas Olde Heuvelt is internationaal bestsellerauteur en brak in 2016 wereldwijd door met zijn horrorroman HEX. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award. Zijn boeken worden in meer dan vijfentwintig landen uitgegeven. “Totally, brilliantly original,” tweette Stephen King over HEX. Over het alom geprezen Echo, over een bezeten bergdorp in Zwitserland, schreef The Guardian: "With moments of wonder as well as terror, Echo contains possibly the most frightening opening scene ever written." De rechten voor Orakel, waarvoor Neil Gaiman toestemming verleende om zijn god Nunyunnini (American Gods) een opwachting te laten maken, zijn wereldwijd verkocht. 
 
Zijn meest recente boek is November giet het klassieke Faustiaanse pact in een modern jasje. November won de prijs voor beste boekomslag van het jaar en Vrij Nederland beoordeelde het boek met vijf sterren. Een citaat: "Olde Heuvelt overtreft zichzelf met dit eigentijdse, aangrijpende en superspannende verhaal, waarin het onderwereldse een exponent is van de menselijke geest. Het centrale thema – hoe ver de hedendaagse mens gaat in het najagen en beschermen van zijn eigen luxebestaan – is voelbaar in elke porie van dit boek. Indrukwekkend is hoe via de menselijke offers die de Bird Street-bewoners moeten brengen het euthanasievraagstuk op scherp wordt gezet. Zonder dat het oordeel hierover expliciet is, en puur door de verleiding van lees- en griezelplezier, raakt dit aan de morele grondslag van de lezer.

Olde Heuvelt woont en schrijft in Zuid Frankrijk.

In het nieuwe concept De Studio verwelkomt Thomas je in zijn virtuele schrijfstudio. Lezers kunnen hier verdieping vinden achter de boeken en zich inschrijven voor diepgravende boekenclubs met Thomas. Aspirant schrijvers kunnen zich laten inspireren door hoe Thomas te werk gaat, en zich aanmelden voor masterclasses, workshops en individuele sessies.

OUT NOW!

ECO (SPAIN)
by Nocturna Ediciones

NOVEMBER (GERMANY)

by Heyne Verlag


O Berço Vazio (BRASIL)
Dolores Dolly Poppedijn
by Darkside Books from 17/11/23

ECO-SPAIN.png
November-Germany.png
O-Berco-Vazio Thomas Olde Heuvelt.png
Artwork HEX by Chris Berens.jpg

NIEUWSBRIEF (NL)

Aanmelding succesvol!

bottom of page