top of page
Jaski Gallery HEX opening op zaterdag 13 mei
13 mei 16:00 – 19:00
Amsterdam,
Nieuwe Spiegelstraat 29, 1017 DB Amsterdam, Netherlands

Jaski organiseert van zaterdag 13 mei tot en met zondag 28 mei een bijzondere tentoonstelling van werken van

Chris Berens, getiteld HEX. De show is het resultaat van een samenwerking van de kunstenaar met auteur

Thomas Olde Heuvelt (Nijmegen, 1983), die onder dezelfde titel een internationaal vermaarde horror-roman schreef. Suntup Editions, een Amerikaanse uitgever van bijzondere edities van klassieke boeken, heeft van dit boek een luxe limited edition uitgebracht. Op verzoek van Olde Heuvelt maakte Berens voor deze speciale uitgave van HEX de binnenwerkillustraties en coverbeelden.

Zowel de werken als deze luxe limited edtion worden zaterdag 13 mei van 16.00 tot 19.00 uur tijdens de officiële opening van de expositie in de galerie gepresenteerd. Chris en Thomas zullen bij die gelegenheid ook gezamenlijk worden geïnterviewd door Jan Doense, de directeur van het Film by the Sea Filmfestival die in de filmwereld ook wel bekend staat als Mr. Horror. In het gesprek zal ongetwijfeld duidelijk worden gemaakt hoe de schrijver en de schilder elkaar vonden in hun liefde voor literatuur, kunst en ‘behekste’ schoonheid.

Chris Berens: “Ik ben al mijn hele leven geboeid door boeken en films over horror. Dat de vermenging van verschillende werelden mij fascineert zie je ook terug in mijn eigen werk. Ik houd van lieflijkheid met een duister randje en van de suggestie dat er een parallel universum vol met wezens, spookbeelden en hersenschimmen bestaat.”

“Toen ik HEX las werd ik halsoverkop de wereld van Thomas ingezogen”, aldus Berens. “Een oer-Hollandse setting die compleet onderuit wordt gehaald door een fantastisch, meesterlijk uit de toon vallend element. Het verhaal liet me niet los en nadat ik Thomas dat had laten weten ontstond onze vriendschap. Dat daaruit nu een gezamenlijk project is voortgevloeid is fantastisch.”

COVER25112020.jpg

Illustrations © 2021 by Chris Berens
Photography by Yegor Malinovskii

bottom of page