Echo van Thomas Olde Heuvelt voor zescijferbedrag verkocht aan de VS

De vorig jaar verschenen thriller Echo van bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt is verkocht aan het Amerikaanse Nightfire Books, een nieuwe imprint van uitgeefconcern MacMillan. Met de deal is een bedrag van tonnen gemoeid, maakte Publishers Marketplace gisteren bekend.

‘We zijn er intens trots op dat Echo de hoofdtitel gaat worden van ons gloednieuwe imprint Nightfire Books,’ zegt uitgever Miriam Weinburg. ‘Hiermee willen we Olde Heuvelts groeiende sterrenstatus onderstrepen en de plaats die hij verdient aan de top van de Noord- Amerikaanse horrorcanon stevig verankeren.’

Echo, over een Nederlandse bergbeklimmer die na een traumatisch ongeluk in de bergen worstelt met zijn al te reële demonen, zal in 2021 in de Verenigde Staten verschijnen. Ook Olde Heuvelts volgende boek is aangekocht, en er werd bekendgemaakt dat Random House in Duitsland en Hodder & Stoughton in Groot-Brittannië eveneens beide boeken zullen uitbrengen.

Thomas Olde Heuvelt had eerder internationaal succes met de horrorthriller HEX, waar wereldwijd honderdduizenden exemplaren van werden verkocht, en die momenteel door Gary Dauberman (It, Annabelle) wordt bewerkt voor een Amerikaanse televisieserie.


PRIVACY POLICY & LEGAL STATEMENT

oldeheuvelt.com / oldeheuvelt.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

THOMAS OLDE HEUVELT

0