top of page

MASTERCLASS

DE MAGIE VAN HET VERHALENSCHRIJVEN

Studio.heic

"Verhalen zijn het dichtst dat je in deze wereld kunt komen bij magie. De wisselwerking tussen een schrijver en een lezer is fascinerend, en intiem, en laat je een flits zien van die magie. De schrijver vertrouwt woorden toe aan het papier over plaatsen en mensen en gebeurtenissen die niet echt hebben bestaan, en de verbeelding van de lezer laat die woorden tot leven komen in een wereld die wel degelijk bestaat: de wereld van het verhaal in ons hoofd, die je soms meer waarheden vertelt over de werkelijkheid dan het leven om ons heen. Dát is de magie van verhalen vertellen.”

Voor het eerst sinds de virtuele masterclasses tijdens de lockdown in 2020, geef ik weer een masterclass. Dit keer niet achter een scherm, maar in levenden lijve. Tijdens deze inspirerende en leerzame dag geef ik je mijn visie op wat verhalen zijn en laat ik je stap voor stap zien hoe je ze die extra vonk van magie kan geven die ze naar een hoger niveau tilt. Ik geef je oefeningen die je zullen helpen bij het ontwikkelen van je unieke stijl en stem.
 
Aan de hand van praktische voorbeelden uit mijn meest recente roman NOVEMBER vertel ik over thematiek en verhaalopbouw, over personages en dialoog, over beschrijving en setting, over analyse, zelfkritiek en redigeren, en over de valkuilen die je onderweg kunt tegenkomen. Ik neem uitgebreid de tijd om jouw vragen te beantwoorden.

Ben je op zoek naar het unieke in jouw verhaal, naar de ingrediënten die jouw verhaal de verwachting van de lezer laat doorbreken en die flits van magie geven die ze onvergetelijk maakt, dan is deze masterclass voor jou.
 
Of je nu aan het begin staat van je pad als schrijver, of je bestaande ambacht wil verfijnen, deze masterclass geeft je volop praktische oefeningen en handige adviezen die je het duwtje kunnen geven om de volgende stap te zetten. Ongeacht welk genre je schrijft.

Studio.heic

BINNENKORT WEER NIEUWE MASTERCLASSES

 

Individuele Sessie

INDIVIDUELE SESSIE

Dit is een op maat gemaakte individuele sessie met mij, waarin jouw eigen schrijfvragen centraal staan. In dit drie uur durende gesprek vanuit mijn virtuele studio, bepaal jíj van tevoren wat wordt besproken.

Samen met mij een vastgelopen idee ontwarren, vanuit het gemak van thuis? Een fragment van je manuscript ontleden? Dieper op de ontwikkeling van jouw unieke stijl en stem ingaan? Hoe schrijf je een synopsis of vind je een uitgever of agent voor je werk? Dat en vele andere onderwerpen, toegespitst op jouw wensen, behoren tot de mogelijkheden. Ik geef je waardevolle en praktische adviezen specifiek voor jouw situatie. Een unieke kans voor schrijvers met ambitie om de belangrijke volgende stap te zetten.

De datum voor de individuele sessie wordt in overleg met elkaar afgesproken. Let op: ik lees niet je volledige manuscript; maar een korte scène of fragment daaruit (max. 5 pagina’s) kan van te voren ter beoordeling of inleiding worden toegestuurd.

Kosten individuele sessie: €399

Studio.jpg
Studio_edited.jpg
bottom of page