top of page

MASTERCLASS

De magie van het verhalenschrijven

"Verhalen zijn het dichtst dat je in deze wereld kunt komen bij magie. De wisselwerking tussen een schrijver en een lezer is fascinerend, en intiem, en laat je een flits zien van die magie. De schrijver vertrouwt woorden toe aan het papier over plaatsen en mensen en gebeurtenissen die niet echt hebben bestaan, en de verbeelding van de lezer laat die woorden tot leven komen in werelden die wel degelijk bestaan: de wereld van het verhaal in ons hoofd, die je soms meer waarheden vertelt over de werkelijkheid dan het echte leven om ons heen. Dat is de magie van verhalen vertellen.”

Thomas Olde Heuvelt

Masterclass

Op veler verzoek geeft Thomas Olde Heuvelt voor het eerst in zeven jaar een masterclass die toegankelijk is voor het publiek. Vanuit het gemak van je eigen huis en de intimiteit van een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) biedt Thomas je een toepasbare inkijk in hoe hij te werk gaat.

 

Hij geeft zijn visie op wat verhalen zijn en laat je stap voor stap zien hoe je ze die extra vonk van magie kan geven die ze naar een hoger niveau tilt. Hij geeft je oefeningen die je zullen helpen bij het ontwikkelen van stijl en stem.

 

Aan de hand van praktische voorbeelden uit zijn nieuwste boek Orakel vertelt hij over thematiek en verhaalopbouw, over personages en dialoog, over beschrijvingen en setting en redigeren en de valkuilen die je onderweg kunt tegenkomen. Hij neemt uitgebreid de tijd om jouw vragen te beantwoorden, en leidt je vanuit zijn jarenlange ervaring langs de mogelijkheden om je verhalen een groter publiek te laten vinden.

Ben je op zoek naar het unieke in jouw verhaal, naar de ingrediënten die jouw verhaal de verwachting van de lezer laat doorbreken en die flits van magie geven die ze onvergetelijk maakt, dan is deze masterclass voor jou.

 

Of je nu aan het begin staat van je pad als schrijver, of je bestaande ambacht wil verfijnen, deze masterclass geeft je volop praktische oefeningen en handige adviezen die je het duwtje kunnen geven om de volgende stap te zetten.

De masterclass vindt gedurende één middag plaats via een gesloten Zoom-sessie, waar je na aanmelding een unieke uitnodiging met een link voor krijgt. Er zijn maximaal 12 deelnemers, zodat je individuele vragen alle ruimte krijgen. Je start om 12:00 uur, en na twee sessies van 2,5 uur (met 30 minuten pauze tussendoor) is de middag om 17:30 uur afgelopen.

 

Een webcam is niet verplicht, maar wel een pré—het maakt het persoonlijker en gezelliger als Thomas en de deelnemers elkaar kunnen zien. Een (ingebouwd) microfoontje is onontbeerlijk, zodat je de gelegenheid kunt pakken om vragen te stellen of deel te nemen aan discussie.

Let op: deze masterclass is incidenteel en wordt met hoge uitzondering georganiseerd.

Er zijn drie data gepland en de beschikbare ruimte is vanwege het kleinschalige karakter erg beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

 

Zaterdag 22 mei, 12:00 uur / 17:30 uur

Zaterdag 29 mei, 12:00 uur / 17:30 uur

Zondag 30 mei, 12:00 uur / 17:30 uur

 

Kosten deelname: €159

Ter voorbereiding raden we sterk aan Thomas’ nieuwste boek Orakel te gelezen, omdat hij hieruit zal putten voor veel praktische voorbeelden, die als je bekend bent met het verhaal beter op hun plaats zullen vallen.

Bovendien zullen er spoilers voorbijkomen.

Orakel.png

MASTERSESSIE

Jouw individuele schrijfvragen

Nooit eerder heeft Thomas Olde Heuvelt je de unieke kans geboden een privé-sessie met hem te houden, waarin jouw individuele schrijfproblematiek centraal staat.

 

In een gesprek van drie uur via Zoom, bepaal jíj wat wordt besproken. Samen met Thomas een vastgelopen idee ontwarren? Een fragment van je manuscript ontleden? Dieper op de ontwikkeling van jouw unieke stijl en stem ingaan? Hoe schrijf je een synopsis of vind je een uitgever of agent voor je werk? Dat en vele andere onderwerpen, toegespitst op jouw wensen, behoren tot de mogelijkheden. Waardevolle en praktische adviezen specifiek voor jouw situatie: een unieke kans voor schrijvers met ambitie om die belangrijke volgende stap te zetten.

Mastersessie

De datum voor de privé-sessie wordt in overleg met elkaar afgesproken. Er zijn een aantal slots in mei en juni beschikbaar. Let op: Thomas leest níét je manuscript; maar een korte scène of fragment daaruit (max. 2 pagina’s) kan indien gewenst van te voren toegestuurd worden.

Mastersessie:

Jouw individuele schrijfvragen

Privé-sessie met

Thomas Olde Heuvelt

Datum in overeenstemming,

duur 3 uur.

 

Kosten: €350

bottom of page