top of page

Thomas Olde Heuvelt is internationaal bestsellerauteur en brak in 2016 wereldwijd door met zijn horrorroman HEX. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award. Zijn boeken worden in meer dan vijfentwintig landen uitgegeven. “Totally, brilliantly original,” tweette Stephen King over HEX. Over het alom geprezen Echo, over een bezeten bergdorp in Zwitserland, schreef The Guardian: "With moments of wonder as well as terror, Echo contains possibly the most frightening opening scene ever written." De rechten voor Orakel, waarvoor Neil Gaiman toestemming verleende om zijn god Nunyunnini (American Gods) een opwachting te laten maken, zijn wereldwijd verkocht. 
 
Zijn meest recente boek is November giet het klassieke Faustiaanse pact in een modern jasje. November won de prijs voor beste boekomslag van het jaar en Vrij Nederland beoordeelde het boek met vijf sterren. Een citaat: "Olde Heuvelt overtreft zichzelf met dit eigentijdse, aangrijpende en superspannende verhaal, waarin het onderwereldse een exponent is van de menselijke geest. Het centrale thema – hoe ver de hedendaagse mens gaat in het najagen en beschermen van zijn eigen luxebestaan – is voelbaar in elke porie van dit boek. Indrukwekkend is hoe via de menselijke offers die de Bird Street-bewoners moeten brengen het euthanasievraagstuk op scherp wordt gezet. Zonder dat het oordeel hierover expliciet is, en puur door de verleiding van lees- en griezelplezier, raakt dit aan de morele grondslag van de lezer.

Olde Heuvelt woont en schrijft in Zuid Frankrijk.

1G2A5797-e_1.jpg

DE STUDIO

In mijn studio wil ik je inzicht geven in hoe ik te werk ga. Ik wil je vertellen over de magie en het ambacht van het verhalenschrijven.

Lezers wil ik een unieke verdieping geven achter mijn boeken. Schrijvers wil ik graag helpen op hun eigen individuele pad naar het schrijven van unieke verhalen.

Studio.heic

NIEUWSBRIEF (NL)

De nieuwsbrief wordt alleen verstuurd wanneer er interessante, nieuwswaardige activiteiten of uitgaven te melden zijn. Het is niet zo dat deze op regelmatige basis terugkomt, maar zal alleen worden verstuurd in perioden van campagnes, nieuwe boeken of gewoon als een leuke update persoonlijk geschreven door Thomas!

AANMELDING SUCCESVOL!

REPRESENTATION


Literary Agencies

Thomas is represented by Jenny Savill at the Andrew Nurnberg Associates in London for all territories except for The Netherlands


andrewnurnberg.com
(EN)


Thomas is represented by Marianne Schönbach at the Schönbach Agency in Amsterdam for Dutch literary rights

m.schonbach@schonbach.nl
schonbach.nl
(NL/EN)

-

General

For inquiries regarding Thomas, The Studio, or your Limited Edition order, please contact David

david@oldeheuvelt.com

(NL/EN)

*It is possible that your message may be forwarded internally to the appropriate department

bottom of page